İçeriğe geç
Bulut Video Kaydı Ne kadar Güvenli ?

Bulut Video Kaydı Ne kadar Güvenli ?

Yazar: admin ·
2024-10-29

Yaygın olarak bilinen bir görüş, bulut sunucular üzerinde video depolamanın yeterince güvenli olmadığıdır. Bilinenin aksine gerekli tedbirler sağlandığında bulut üzerinde video depolamak daha güvenli ve sağlıklıdır. Sonuçta internetin hızla geliştiği bir dünyada yaşıyoruz.

Kullandığımız gelişmiş bankacılık uygulamaları, kişisel verilerimiz zaten halihazırda bulut sunucularda.

Diğer bir taraftan da, şifreleme yöntemleri , Kriptoloji, Blockchain ve dosya sıkıştırma teknolojileri her gün gelişiyor.

Bulut tabanlı CCTV yakın gelecekte daha erişilebilir, daha güvenli ve hızlı, hatta daha az maliyetli bir hale gelecektir. Çünkü her talep ve çözüm, yeni bir Pazar oluşturur. Yakın gelecekte nesnelerin interneti ile beraber içerisinde olacağımız “bulut kamera sistemleri“ , “bulut çözümler“ gibi terimlere şimdiden alışmakta fayda var.

Biraz detaylı olarak incelemek gerekirse, neden bulut kamera depolamasına ihtiyacımız olacak? Bu konuyu biraz inceleyebiliriz. Yerel bir depolama sistemi ( kayıt cihazı veya PC ) bir çok risk ile karşı karşıyadır. Her bir risk için ayrı bir önlem almak gerekir. Güvenlik sisteminizi korumak için güvenlik sistemi gibi değil 😊.  Riskleri şu şekilde sıralayabiliriz

  • Yangın ,Sel , Deprem riskleri .
  • Hırsızlık ,Sabotaj , Kurcalama riskleri,
  • Elektrik kesilmesi, pil kısıtlamaları, voltaj dengesizliği gibi riskler.

Yukarıdaki yüksek düzey risklerden biri yaşandığında , güvenlik sistemimiz bizim için bir hayal kırıklığı olabilir. Zaten hırsızlık için satın aldığımı kamera sisteminin , fiziksel video arşivinin saklandığı kayıt cihazının çalındığını yada darbe aldığını düşünürsek. İçerisinde delil olarak kullanacağımız video olmayacaktır. Aslında tamamen işlevini yitirmiş olacaktır.

Bir başka açıdan ele aldığımızda “ siber güvenlik “ konusu en çok kafamızı kurcalayan başlıklardan birisi. “ acaba kameralarım hacklenir mi? “ .” internete hiç açmasa mıydım ?” . ”Bu marka ne kadar güvenli ?” gibi bir çok soru aklımıza gelmektedir.

Aslında fiziksel olarak kullandığımız kayıt cihazları ve video yönetim yazılımları da, siber saldırılara karşı sürekli olarak güncellemelere ihtiyaç duyarlar. Tıpkı bir antivirüs yazılımı gibi düşünebilirsiniz. Yeni risklere karşı güncellemeler alarak savunma mekanizmalarını ve sistem verimliliğini yükseltirler.

Bulut depolama yapan , bulut kamera yazılımı hizmeti sağlayan tedarikçimizden bekleyeceğimiz bazı güvenlik önlemleri olmalı. Bunlardan bence en önemlisi “ video verilerinin şifreli bir şekilde HTTPS kanalları aracılığı ile buluta gönderilmesi ve 256-bit şifreleme kullanılarak saklanmasıdır.”.

Bulut server ile fiziksel kameralarınız arasındaki bağlantı yapısında port yönlendirme olmamalıdır. Port yönlendirmeleri sisteminizi zayıf kılar. Güvenlik ve saldırılara açık hale getirir.

Bulut Sistemler yazılım güncellemelerini otomatik olarak alabilir. Tıpkı mobil uygulamalarınızdaki gibi. Herhangi bir operasyon yükü gerektirmez. Endişelenmenize gerek kalmaz.

Veri merkezi (datacenter) güvenliği , verdiği kaliteli hizmet oranı da çok önemlidir. Bulut Kamera yazılımı sağlayıcınızın hangi veri merkezi ile çalıştığını sormalısınız. ISO27001 , KVKK tarzı uygunlukları olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Dünyanın bilinen en büyük datacenter sağlayıcıları Amazon AWS , Microsoft Azure, Alicloud tarzında firmalardır. Verileriniz 7/24 saat yedeklemeli şekilde buralarda saklanır. İstediğiniz an kullanıma hazırdır.

2024-10-29 · 0 yorum Güvenlik Kameralarının Tarihsel Gelişimi

Güvenlik kameraları, günümüzde hayatımızın her alanında karşılaştığımız, güvenliği sağlamak amacıyla kullanılan vazgeçilmez teknolojilerden biri. Peki, bu küçük ama etkili cihazlar nasıl ortaya çıktı ve bugünkü gelişmiş hallerine nasıl ulaştı? Gelin, güvenlik kameralarının ilginç tarihsel yolculuğuna birlikte göz atalım. İlk Başlangıçlar: Camera Obscura ve İlk Fotoğraf Makineleri Güvenlik kameralarının kökenleri, karanlık odalar anlamına gelen camera obscuraOkumaya devam et "Güvenlik Kameralarının Tarihsel Gelişimi"

Yorumlar (0)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir